Fødsel og navngivning

Orientering

FØDSEL

Er I forældre gift med hinanden, skal I ikke foretage jer noget i forbindelse med fødsel. Sygehuset sørger for at registrere barnets fødsel, og kirkekontoret sørger for yderligere registrering.

Hvis I ikke er gift med hinanden og sammen ønsker at varetage omsorgen og ansvaret for barnet, skal I sende en omsorgs- og ansvarserklæring senest 14 hverdage efter barnets fødsel. Faderskabet bliver derved fastslået, og I får fælles forældremyndighed over jeres barn. Erklæringen skal sendes elektronisk med digital signatur.

 

NAVNGIVNING

Et barn skal have et navn senest seks måneder efter fødslen. Hvis barnet bliver døbt senest seks måneder efter fødslen, kan navngivningen finde sted ved dåben. Læs mere under menuen "Dåb".

Hvis I ikke ønsker, at barnet skal døbes, kan I ansøge om navngivning elektronisk med digital signatur. Ansøgningen skal sendes til det sogn, hvor moderen bor – også selv om ingen af jer er medlem af folkekirken.

I Danmark modtager man som forældre ikke længere automatisk attester i forbindelse med fødsel og navngivning. Har I brug for en personattest, er I velkomne til at kontakte præstesekretær Hanne Terndrup på mailadressen haet(snabel-a)km.dk.

Jens eller Balthazar, Farina eller Heidi? Se listen over godkendte fornavne: familieretshuset.dk/navne/navne/godkendte-fornavne