1. Menuen for denne side
  2. Primært indhold
  3. Sekundært indhold
  4. Portalsider

Præstebolig

Så er vi igang

Debatten om præsteboligens fortsatte eksistens, placering og brug, har været debatteret meget i 2019. Det hele endte ud i et kompromis om at bibeholde placeringen i Flødstrup og samtidigt fjerne den gamle bolig og opføre en ny moderne bolig.

 

Moderne i forhold til vedligehold og energiforbrug.

 

Menighedsrådet er nu kommet så langt at der er sat gang i myndighedsansøgninger. Der kan gå noget tid inden de første fysiske tegn viser sig i Flødstrup, 2-4 måneder.

 

Det første detailprojekt er blevet præsenteret og kommenteret af præsteboligudvalget. Bygningen vil til forveksling komme til at ligne den eksisterende ude fra. Indretningen vil dog være anderledes. Der er et fastlagt budget som skal overholdes og det kræver at der bliver tænkt over detaljerne i sådan et byggeri.

 

Der bliver kigget meget på at bygge miljørigtigt, både i forhold til det nye og det som skal fjernes. Der bliver vurderet på genbrug af materialer både i forhold til miljø men også den historiske værdi.

 

Når der foreligger konkrete beslutninger/godkendelser og lignende, vil det blive offentliggjort.

 

 

20/4-2020 Flertal i udvalget for Teknik og Miljø ved Nyborg Kommune for at give nedrivningstilladelse.

 

18/8-2020 Fyens Stiftstidende har bragt en artikel om status på projektet. fyens.dk/artikel/præstegård-bliver-langt-dyrere-end-forventet

 

Det er en plusartikel så der skal købes abonnement for at læse artiklen.

 

Status er at vi ikke er gået i gang endnu, første udbudsrunde gav en pris som var 1,8 mill. over budget. Der foregår nu forskellige forhandlinger på flere fronter for at få enderne til at nå sammen. Det er den valgte arkitekt som arbejder videre med det, så det er ude af rådets hænder for nuværende. Vi håber at der er godt nyt til MR mødet den 26. august. Hvor alle i øvrigt er velkomne til at komme og stille spørgsmål hvis der er noget man gerne vil vide. Alternativt kontakt formanden per mail eller telefon.