Videoandagter - FØR HELLIGDAGEN
FØR HELLIGDAGEN fra Lild Kirke: 1. søndag e. påske
Velkommen til en online andagt fra Lild Kirke som optakt til 1. søndag efter påske. KLIK HER: youtu.be/XqvXnztgVUw
Tryk på tandhjulet i højre hjørne af videoen og vælg 1080p HD for bedre kvalitet.
Vi synger Salmebogens nr. 736 ”Den mørke nat forgangen er” som fællessalme. Du kan læse salmeteksten direkte i videoen eller finde den i salmebogen. Til sidst lytter vi til "Påskesalme" af Erling Lindgren og Lars Busk Sørensen (SE TEKSTEN NEDENFOR). Fortsat glædelig påske!
"Påskesalme" (Af hensyn til rettigheder vises teksten ikke i videoen)
Spirer af Guds kærlighed
lyser i hvert havebed.
Væk er vintersorgen.
Gud gør atter jorden grøn
som det lykkeår, hans søn
opstod påskemorgen.
Skyldens vinterkulde kom
med sin angst for død og dom,
og i dette øde,
kærlighedsforladte land
var det, Kristus ene mand
gik sit kors i møde.
Det er troens lyse vår,
morgen som det Kristusår,
han stod op af døde.
Påskedagens høje lys
over gravens kuldegys
slår os stærkt i møde.
Tvivlen om Guds kærlighed
har hans søn på dette sted
evigt gjort til skamme,
derfor bliver den verden, hvor
han stod op med livets ord,
aldrig mer den samme,
Lars Busk Sørensen 1996.
FØR HELLIGDAGEN fra Tømmerby Kirke: 2. Påskedag
Velkommen til en online andagt fra Tømmerby Kirke som optakt til 2. Påskedags gudstjeneste. KLIK HER: youtu.be/j-70K2UNaOQ
Tryk på tandhjulet i højre hjørne af videoen og vælg 1080p HD for bedre kvalitet.
Vi lytter undervejs til "Da solen påskemorgen kom" af Jørgen Sørensen og Johs. Johansen og synger Salmebogens nr. 236 ”Påskeblomst! hvad vil du her” som fællessalme. Du kan læse salmeteksten direkte i videoen eller finde dem i salmebogen (motteten er desværre ikke tekstet af hensyn til rettigheder). Glædelig påske!
FØR HELLIGDAGEN fra Tømmerby Kirke: PÅSKEDAG
Velkommen fra kl. 22 til en online andagt fra Tømmerby Kirke som optakt til Påskedags gudstjeneste. Find den på vores nye youtube-kanal HER: youtu.be/IOwy2k944KQ.
Tryk på tandhjulet i højre hjørne og vælg 1080p HD for bedre kvalitet.
Vi lytter undervejs til "Han er opstanden" af Knut Nysted. Vi synger to fællessalmer: DDS 224 ”Stat op, min sjæl, i morgengry” og 234 ”Som forårssolen morgenrød”. Du kan læse salmeteksterne direkte i videoen eller finde dem i salmebogen.
Påskedag sker det underfulde at Jesus opstår fra de døde. Han vender levende tilbage til sine kære. Påskeægget symboliserer underet. Køligt, lukket og dødt at se til, indtil skallen åbnes indefra af kyllingen, som sprællevende kommer til syne. Påskedag er en festdag. Dagen for den underfulde glæde.
Du kan fejre påske påskedag ved at:
1. Hvile dig. Det er søndag, hviledagen. Så hvil dig, nyd din gode seng og din bløde dyne. Når du vågner, så lad dine tanker dvæle ved mennesker du holder af. Se dem for dig. Se deres øjne og smil for dit indre blik. Lav din yndlings-søndagsmorgenmad og glæd dig over den. Din glæde og hvile er Guds glæde. Eller du kan…:
2. Stå tidligt op og se solopgangen. Påskemorgen, før solen står op, sker opstandelsesunderet, fortæller bibelen. Måske fejrer du det allerbedst ved at stå op, før sol er oppe, klæde dig varmt på og gå ned til fjorden og se nu stiger solen af havets skød!
3. Læse påskeevangeliet højt for dig selv på stranden eller derhjemme. Læs her: Matthæusevangeliet kap 28 v1-8.
4. Hejse flaget, helt til tops!
5. Deltage i ”digital” gudstjeneste. a) Find ”Før Helligdagen fra Tømmerby Kirke: Påskedag” på youtube (se link ovenfor). b) På DR P1 er der radiotransmitteret gudstjeneste fra Københavns Domkirke kl. 10.00 c) På DR1 er der TV gudstjeneste kl. 10.00
6. Spise en dejlig påskefrokost. Selvom der ikke kan komme gæster må du gerne dække et smukt bord. Måske kan I invitere andre ind til jer via internettet. Hold fælles påskefrokost via messenger/Facetime/andre tjenester.
7. Lav påske-ægge-jagt i haven. Gem påskeæg i haven (tag engangshandsker på) og inviter børn/børnebørn/nabobørn ind på jagt, i hold, med sikkerhedsafstand. Glæd dig over deres glæde, mens du er i sikkerhedsafstand på terrassen.
8. Gå på kirkegården. Måske har du et kært menneskes gravsted at besøge, måske kan du erindre og mindes dem du mistede som er stedt til hvile på andre kirkegårde eller steder. Også i minde og erindring lever vi videre hos hinanden. I Guds evighed lever vi alle sammen samtidig. De levende og de døde. Det minder kirkegården os om.
FØR HELLIGDAGEN: Påskelørdag
"Før Helligdagen" til Påskelørdag består af Holger Lissners og Erik Sommers salme "Du, som rakte ud imod os" sunget i Tømmerby Kirke. Find den her: youtu.be/9_xHS6rvNDY.
FØR HELLIGDAGEN fra Lildstrand Kirke: LANGFREDAG
Velkommen til en online andagt fra Lildstrand Kirke som optakt til Langfredags gudstjeneste. Find den på vores nye youtube-kanal HER: youtu.be/W2VWc2gKb_Q.
*Tryk på tandhjulet i højre hjørne og vælg 1080p HD for bedre kvalitet.
Vi lytter undervejs til "Pie Jesu" af Fauré. Som fællessalme synger vi DDS 192 ”Hil dig, Frelser og Forsoner!” Du kan læse salmeteksten direkte i videoen eller finde den i salmebogen.
Flere idéer til at fejre påsken 2020 kan ses på: www.folkekirken.dk/.../i-det.../paaskepakke
FØR HELLIGDAGEN fra Tømmerby Kirke: SKÆRTORSDAG
FØR HELLIGDAGEN fra Tømmerby Kirke: SKÆRTORSDAG.
Fra klokken 16 kan du tage del i en online andagt fra Tømmerby Kirke som optakt til Skærtorsdags gudstjeneste. Find den på vores nye youtube-kanal HER: www.youtube.com/watch.
*Tryk på tandhjulet i højre hjørne og vælg 1080p HD for bedre kvalitet.
Vi lytter undervejs til "Panis angelicus" af César Franck. Som fællessalme synger vi DDS 321 ”O kristelighed!”. Du kan læse salmeteksten direkte i videoen eller finde den i salmebogen.
FØR HELLIGDAGEN fra Lildstrand Kirke: Palmesøndag
FØR HELLIGDAGEN fra Lildstrand Kirke - Palmesøndag.
Velkommen til en kort andagt fra Lildstrand Kirke som optakt til søndagens gudstjeneste: www.youtube.com/watch. Undervejs lytter vi til "Nu ligger vejen øde" (100 Salmer nr. 831), og som fællessalme synger vi DDS 217 "Min Jesus, lad mit hjerte få". Du kan læse salmeteksten direkte i videoen eller finde den i salmebogen.
Du kan fejre påske på Palmesøndag ved at:
1. Hvile dig. Det er søndag, hviledagen. Så hvil dig, nyd din gode seng og din bløde dyne. Når du vågner, så lad dine tanker dvæle ved mennesker du holder af. Se dem for dig. Se deres øjne og smil for dit indre blik. Lav din yndlings-søndagsmorgenmad og glæd dig over den. Din glæde og hvile er Guds glæde.
2. Deltage i ”digital” gudstjeneste. a) Se andagten fra din lokale kirke. b) På DR P1 er der radiotransmitteret gudstjeneste fra Københavns Domkirke kl. 10.03 c) På DR2 er der TV gudstjeneste kl. 13.55
3. Pynt op til påske Selvom vi ikke kan invitere gæster i år eller holde den store påskefrokost. Så pynt op alligevel. Du behøver ikke gøre rent først. Bare frem med pynten, klip forårsgrene og blomster ind fra haven, bestil en flot buket hos blomsterhandleren. Sæt lys i vinduerne så folk der går forbi kan glædes ved synet. Pust og mal påskeæg. Ægget er et symbol på opstandelsen!
4. Gå ud i luften. Den har godt af dig! (Anbefales alle dage i påsken). Naturen er en gave og du er selv natur. Gå en tur i din have, på din vej eller ud i skoven og se dig omkring. Se og lyt og mærk. Sans! Og går du langt omkring så tag eventuelt en podcast med dig: F.eks. ”Næstekaffe” samtaler om tro, tvivl, angst og alt muligt andet eller ”Påske i kirken eller haven”.
FØR HELLIGDAGEN fra Tømmerby Kirke: Mariæ Bebudelse
Velkommen til en kort andagt fra Tømmerby Kirke som optakt til søndagens gudstjeneste: youtu.be/0cx3cjH6WII (skru op for kvaliteten ved at klikke på det lille tandhjul og vælge 1080p)
Undervejs synges "Maria snart er det forår" (100 Salmer, nr. 803) som præludium/postludium og "Vi synger med Maria" (DDS 73) som fællessalme - find eventuelt teksten frem i salmebogen, eller læs med fra optagelsen.
Hvis du kunne tænke dig, at der i forbindelse med næste andagt tændes et lys i en stille bøn for nogen eller noget, der ligger dig på sinde, er du velkommen til at kontakte mig.
Som din søndagsgudstjenester henviser vi til DR P1's radiogudstjeneste (kan også høres fra DR’s hjemmeside eller radio-app.)
Vi vil prøve at forbedre optagevinklen og rotere billedformatet i kommende videoandagter (vi skal jo lige have sat os ind i det...)