4. Øvrige informationer

Konfirmand

Vil du konfirmeres?

I Danmark har vi en gammel tradition for at unge mennesker bliver konfirmeret i 7. klasse. Traditionen stammer fra, at man i gamle dag ofte sluttede skolegangen med 7. klasse, og derefter var man voksen og skulle flytte hjemmefra og ud at tjene på en gård. Konfirmationen markerede overgangen fra barn til voksen – og det gør den stadigvæk i dag. Selvom man ikke længere flytter hjemmefra efter 7. klasse, taler vi om ”at gå ind i de voksnes rækker”. Det er konfirmationen med til markere, og konfirmanden siger nu selv ja til den dåb, som forældrene sagde ja til deres barns vegne, da barnet var lille.

For at blive konfirmeret skal man følge konfirmandforberedelsen hos en præst. I konfirmandforberedelsen taler vi om de store spørgsmål i livet: Om livet og døden, det onde og det gode, hvorfor vi er her på jorden – og meget mere. Og selvfølgelig taler vi om Gud og Jesus, og hvad kristendommen har at sige til dig og mig.

Ved selve konfirmationen spørge præsten konfirmanden: Vil du konfirmeres i den kristne tro?

Men i virkeligheden er det ikke konfirmanden, der bekræfter sin kristne tro – det er i hvert fald kun den halve sandhed. Det er først og fremmest Gud, der ved konfirmationen bekræfter dét løfte han gav i dåben: At vi er hans børn, og at han vil være med os alle dage indtil verdens ende.

Salmedigteren Johannes Johansen har blandt andet skrevet om konfirmationen:

Den grund, du har i dåben lagt,

dit stærke ja til svage,

bekræfter du, skal stå ved magt

i dag og alle dage.

Praktiske informationer

Som konfirmand med tilknytning til Simmelkær kirke, går du til konfirmationsforberedelse med de andre konfirmander på 7. årgang fra Sunds skole. Forberedelsen foregår i Sunds sognegård.

Du bliver undervist af sognepræsten i Simmelkær sogn.

I Simmelkær kirke holder vi konfirmation Store Bededag kl. 11

I de følgende år falder konfirmationen således:

2017: 12. maj

2018: 27. april