4. Øvrige informationer

Menighedsrådsvalg

Information om menighedsrådsvalget 2016

Hvem skal styre vore kirker i Halk og Grarup de næste 4 år ?

Menighedsrådet er din lokale kirkes ledelse. Vi arbejder for at sikre de bedste rammer for en levende og relevant folkekirke i Halk og Grarup. Der er valg til menighedsrådet – og det er din chance for at få indflydelse på din kirke. Stil op som kandidat – eller kom og vær med til at vælge et nyt menighedsråd.

KOM TIL ORIENTERINGSMØDE

Tirsdag den 13. september kl. 19.00 afholdes offentligt orienteringsmøde i Præstegårdsladen i Halk. Her orienterer menighedsrådet om dets arbejde, kommende opgaver og reglerne for menighedsrådsvalget.

BLIV KANDIDAT

Efter orienteringsmødet afholder menighedsrådet opstillingsmøde for Halk sogn og for Grarup sogn Her kan der opstilles en eller flere kandidatlister til valget.

Det er altså typisk her, du skal møde op, hvis du ønsker at få dit navn på en kandidatliste. Opstillingsmødet er afgørende, fordi de opstillede kandidater automatisk er valgt, hvis der kun indleveres én liste (se afsnittet ”Opstillingen i praksis”).

Alle folkekirkemedlemmer i sognet – og sognebåndsløsere til sognet – der er fyldt 18 år, kan som udgangspunkt opstille på en kandidatliste til valget. Listen skal have opbakning fra mindst fem stillere.

VÆLG DIT MENIGHEDSRÅD

I langt de fleste sogne er kandidatlisten fra opstillingsmødet den eneste liste, der bliver indleveret – og dermed er det på opstillingsmødet, at du kan få indflydelse på, hvem der bliver valgt til det næste menighedsråd.

Indleveres der flere lister, afholdes der valg i sognet d. 8. november 2016.

OPSTILLINGEN I PRAKSIS

Der skal anvendes en obligatorisk formular til kandidatlisterne. Den kan hentes på www.menighedsraadsvalg2016.dk eller på www.km.dk. Den udfyldte liste skal indleveres tidligst den 20. september kl. 19.00 og senest d. 27. september 2016 kl. 19.00 til

Peter Jacobsen, Medstedgårdsvej 1, Halk eller Thomas Hansen, Småkærvej 26, Hejsager.

Hvis der er fælles menighedsråd for flere sogne, er der separate valg i hvert sogn.

Denne annonce beskriver hovedreglerne for menighedsrådsvalget. Find detaljerne på www.menighedsraadsvalg2016.dk.

Mød op den 13. september klokken 19.00 i Præstegårdsladen i Halk.

Menighedsrådet.

Sognepræst Lars-Peter Melchiorsen