1. Menuen for denne side
  2. Primært indhold
  3. Sekundært indhold
  4. Portalsider
Burkal Sogn
Burkal Sogn

Gudstjenester

13
Maj
Burkal Kirke
Poul Erik Gildhoff og Ninna Madsen og Martin Christensen
kl. 10:30

16
Maj
Burkal Kirke
Poul Erik Gildhoff og Ninna Madsen
kl. 09:00

23
Maj
Burkal Kirke
Poul Erik Gildhoff og Ninna Madsen
kl. 10:30

Arrangementer

26
Maj
Sognehuset
kl. 14:30

10
Jun
Burkal Kirke
kl. 19:00

Påsken

Påske

Påsken er kirkeårets vigtigste højtid. I kirken gennemlever vi den sidste uge i Jesus' liv i gudstjenesterne med bibeltekster, salmer og musik. Ugens begivenheder spænder fra fællesskabet om nadveren, sorgen over Jesus' lidelse og død - til glæden over, at han opstod fra de døde.

 

Fra palmesøndag til anden påskedag

 

Påskens fortælling strækker sig over en dramatisk uge. Fra Palmesøndag, hvor Jesus rider ind i Jerusalem og bliver hyldet som konge - over den sidste nadver Skærtorsdag og korsfæstelsen Langfredag - til kulminationen Påskedag, hvor Jesus opstår og siden viser sig for sine venner og disciple.

 

Fra jødisk påske til kristen

 

Påskefesten er den ældste kristne fest. Også jøderne fejrer deres påskefest til minde om udvandringen fra Egypten. Derfor kan vi i Bibelen læse, at Jesus og disciplene, som jo var jøder, spiser det jødiske påskemåltid sammen. Den kristne påske bygger altså også videre på den jødiske.

 

Hvornår er det påske?

 

Datoerne for påskeugen varierer fra år til år, fordi påskedag ifølge traditionen skal falde første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn.

 

Den romerske kejser Konstantin Den Store indkaldte til kirkemøde i Nikæa i år 325, og her blev traditionen fastlagt, men man blev også enige om, at forårsjævndøgnet altid falder den 21. marts. I realiteten flytter forårsjævndøgnet sig, men det er stadig den dato, man lægger påsken efter. Det betyder, at påskedag tidligst kan falde den 22. marts og senest den 25. april.

Kontakt

Sognepræst Poul Erik Gildhoff
Bylderup Kirkevej 10
6372
Bylderup-Bov
Træffes ikke mandag
Kontakt E-mail: PEGI@remove-this.KM.DK
Sognets officielle E-mail:burkal.sogn@remove-this.km.dk

Kirker

Burkal Kirke

Burkal Kirke
Burkal Kirkevej 2
6372 Bylderup-Bov
Vis på kort