4. Øvrige informationer

Mar
Sussi Maria Nørregaard Kristensen

Bliv medlem af folkekirken

De fleste bliver medlem af folkekirken i forbindelse med deres barnedåb.

Hvis du ikke blev døbt som barn, kan du melde dig ind i folkekirken ved at blive døbt som ung eller voksen. Du kan kontakte præsten og aftale nærmere. Voksendåb og dåb af store børn og konfirmander foregår nogle gange ved gudstjenesten, andre gange ved en særlig højtidelighed. Ved dåb af børn og unge under 18 år er det den person, som har forældremyndigheden, der træffer beslutning om dåb eller indmeldelse i folkekirken. Personer over 15 år skal dog selv give samtykke til dåb eller indmeldelse.

Hvis du er døbt i en anden kristen kirke, skal du ikke døbes igen for at blive medlem af folkekirken, men kontakte en præst og bede om at blive optaget som medlem.

Genoptagelse ... kontakt evt. præsten i dit sogn og anmod om genoptagelse

Er du udmeldt af folkekirken og ønsker at blive meldt ind igen, kan du genoptages som medlem ved skriftlig anmeldelse til den kirkebogsførende præst i det sogn, hvor du har bopæl.

Når din indmeldelse er registreret, kan du bede om at få tilsendt en ny fødsels- og dåbsattest.

Hent blanket til anmodning om optagelse/genoptagelse i folkekirken.

www.vorfrelserskirke.dk/filer/Andet/Anmodning_om_optagelse_genoptagelse_i_Folkekirken.pdf

KST. Sognepræst Sussi Maria Nørregaard Kristensen
Burkal Kirkevej 50