1. Menuen for denne side
  2. Primært indhold
  3. Sekundært indhold
  4. Portalsider
Burkal Sogn
Burkal Sogn

Gudstjenester

14
Aug
Burkal Kirke
Martin Bangsø, Mariia Malievych, og Erwin Petersen
kl. 09:00

28
Aug
Burkal Kirke
Poul Erik Gildhoff og Mariia Malievych og Susan Søkilde og Knud Erik Kristensen
kl. 10:30

04
Sep
Burkal Kirke
Poul Erik Gildhoff og Mariia Malievych og Erwin Petersen
kl. 09:00

Arrangementer

28
Aug
Sognehuset
kl. 11:45

30
Aug
Sognehuset
kl. 19:00

28
Sep
Burkal Kirke
kl. 14:30

Trinitatis

Trinitatis betyder treenighed på latin. Trinitatistiden begynder søndagen efter pinse og varer til sidste søndag før advent.

 

Trinitatis søndag er en lille kirkelig festdag for treenigheden: Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd. Gennem vinterens og forårets mange højtider bliver begivenheder knyttet til Gud som skaber, som Guds søn og som Helligånd fejret hver for sig. Trinitatis søndag markeres enheden af Gud Fader, Søn og Helligånd.

 

Derpå følger trinitatistiden hen over sommeren og efteråret. Den kaldes kirkens hverdag eller det festløse halvår. Afhængig af påskens placering er der omkring 25 trinitatissøndage. Trinitatistidens farve er grøn, der i kirken symboliserer håb og vækst.

 

Kristendom i hverdagen

I trinitatistiden skal de store højtiders budskab slå rod og vokse til. Søndagenes gudstjenester tematiserer betydningen af Guds skabelse, af Jesus' liv, død og opstandelse og af Helligåndens nærvær for mennesker i dag.

 

Grundlæggende forhold i menneskelivet bliver taget op i gudstjenesternes evangelielæsninger og prædikener. De kan handle om sygdom og helbredelse, næstekærlighed og fjendekærlighed, skyld og tilgivelse, forholdet mellem politiske ledere og Gud eller forholdet til penge og rigdom

 

Høst- eller skabelsesgudstjeneste

Midt i trinitatistiden kommer Sankt Hans og høsttiden, som traditionelt er blevet fejret med høstgudstjenester. Danmark var tidligere overvejende et landbrugssamfund. Derfor har høstgudstjenesten haft stor betydning som afslutning på årets høst.

 

Høstgudstjenesterne fejres stadig, også i mange bysogne, med høstpyntede kirker. Her får den mere karakter af en takkegudstjeneste for naturens gaver. I flere kirker holder man i stedet for den traditionelle høstgudstjeneste en skabelsesgudstjeneste i sensommeren.

Kontakt

Sognepræst Poul Erik Gildhoff
Bylderup Kirkevej 10
6372
Bylderup-Bov
Træffes ikke mandag
Kontakt E-mail: PEGI@remove-this.KM.DK
Sognets officielle E-mail:burkal.sogn@remove-this.km.dk

Kirker

Burkal Kirke
Burkal Kirkevej 2
6372 Bylderup-Bov
Vis på kort