4. Øvrige informationer

Menighedsrådsvalg i Engesvang

Menighedsrådsvalg 2016

Vil man have indflydelse på, hvad der skal ske i Engesvang Kirke og Engesvang Sognehus de kommende fire år, er det en god idé at deltage i mødet i sognehuset tirsdag 13. september.

Det er nemlig meget muligt, at det kommende menighedsråd bliver valgt allerede den aften, oplyser Hans Jørgen Hansen, som er næstformand i det nuværende menighedsråd og formand for menighedsrådets valgudvalg.

- Den aften har vi det lovbefalede orienteringsmøde om menighedsrådsvalget. Og hvis der blandt de fremmødte er stemning for det, kan mødet munde ud i, at der bliver sammensat en liste valget. Er der så ikke andre, der inden fristens udløb opstiller en konkurrende liste, vil det være personerne på listen fra orienteringsmødet, der automatisk er valgt til menighedsrådet uden at der bliver en traditionel valghandling med valgkort, stemmebokse og lignende, siger Hans Jørgen Hansen.

Hvis der derimod inden 27. september bliver opstillet endnu en liste, bliver det store valgapparat kørt i stilling. Det vil sige, at menighedsrådet lejer kommunen til at udskrive og udsende valgkort og lejer stemmebokse m.v., så man kan afholde en valghandling 8. november. Da vil alle folkekirkemedlemmer i Engesvang Sogn så afgive deres stemmer om, hvem der skal sidde i menighedsrådet de kommende fire år.

Det er også alle folkekirkemedlemmer i sognet, der kan være med til orienteringsmødet og det efterfølgende opstillingsmøde.

Forud for orienteringsmødet vil menighedsrådet have prikket forskellige mennesker i sognet og opfordret dem til at stille op. Nogle af de nuværende medlemmer har meddelt, at de ikke forventer at genopstille.

Information om menighedsrådsvalget 2016

Personregistrering