18
Apr

Torsdagscafé - Billetter til forårsafslutning sælges

Tidspunkt
kl. 13:30
Sted
Ballerup Sognegård
Beskrivelse
Kom med på en tour de force igennem madens Danmarkshistorie.  Det er historien fra sild og grød over rød pølse og brun sovs til økogris og ramsløgspesto. Vi kommer igennem markante nedslag i madhistorien, hvor danskerne ændrede deres spise og drikkevaner. En overflyvning fra vikingernes mad, drikke og fester til renæssancens ekstravagante middage til industrialiseringens nye madvaner.  Hør om Middelalderens sildeeventyr, om det højtbelagte smørrebrød om kødhakkeren og komfuret. Vi kommer også rundt om kogebogsmadammerne som f.eks Madam Mangor og Frk Jensen. Men også hvorfor vi altid er blevet inspireret fra udlandets og indvandringen krydderier, farver og sammensætninger. Når grøden forsvandt, grå, mættende og klumpet, så kom den igen med et pift og blev hip af det globale og oprindelige. I dag handler det om ny nordisk mad, der er et forsøg på at finde tilbage til det oprindelige med fokus på bæredygtighed og lokale råvarer og undgå madspild. Foredragsholder: Mette Thornval Kaffe og kage kr. 30,-