4. Øvrige informationer

Stillingsopslag

Sognepræst til Ibsker Svaneke Bodilsker

Ibsker-Svaneke-Bodilsker og Christiansø søger ny sognepræst.

Ibsker-Svaneke-Bodilsker pastorat på Bornholm søger ny sognepræst. I pastoratet er der tre kirker og en fuldtids kirkebogsførende præst, som du samarbejder med. Pastoratets to præster varetager i fællesskab betjeningen af Christiansø hver 14. dag.

Vi tilbyder:

Et meningsfyldt arbejde i et livligt land-pastorat med en engageret menighed, god stemning, godt samarbejde kirkerne imellem og glimrende kirkegang. Hos os er kirken og præsten en naturlig og efterspurgt del af lokalsamfundet og kulturlivet.

Overordnet er pastoratet kendetegnet ved et stort fokus på sang og musik, hvilket ikke bare udfolder sig i kirkernes forskellige voksen-, børne- og spirekor, men også afspejles i en bred vifte af musikgudstjenester og koncerter. Derudover bruges sognegården i Svaneke til Babysalmesang, ligesom den også jævnligt benyttes i forbindelse med lokale kræfters selvstændige tiltag, som f.eks. pop-up-sangaftener.

Kirkerne har dedikerede medarbejdere, og glade, arbejdsomme menighedsråd og frivillige. Desuden er der – teologiske forskelle til trods – et meget tillidsfuldt og ordentligt samarbejde med kollegaerne i de nærmeste nabosogne.

Præstegården, der ligger ved Bodils kirke i den sydlige ende af pastoratet ned mod Balka Strand, er placeret med udsigt over marker, skove og hav. Boligen gennemgår i øjeblikket en hovedrenovering og forventes ny-istandsat og indflytningsklar d. 1. maj. Der er tradition for årligt at afholde højskolesangdag i præstegårdens store have, men bortset fra dét, betragtes ejendommen først og fremmest som privat hjem.

Der er busstop lige uden for døren, og indtil flere skoler og daginstitutioner i området. Svaneke er med sine special-butikker og blomstrende kunstliv et naturligt kernepunkt for mange kulturaktiviteter og lokale traditioner, hvor Ibsker og Bodilsker sogne i større grad udmærker sig ved et livligt fritids- og foreningsliv, især hvad angår udendørsaktiviteter og natur.

Derudover ligger Nexø, som er Bornholms næststørste by, blot 4 km. fra præstegården med sit meget aktive erhvervsliv, mange butikker og flere lægehuse.

Som præst indgår du i et engageret, åbent og inkluderende fællesskab, hvor den kristne forkyndelse er båret af en stor omsorg for det nære, hvor omgangstonen er munter og hjælpsom, og hvor der arbejdes med glæde, humor - og korrekte mængder kage.

Du kommer aldrig til at stå alene med arbejdet og ansvaret for at drive kirke i Ibsker-Svaneke-Bodilsker pastorat.

Vi søger:

En præst, der vil forkynde åbent, tolerant, inkluderende og engageret, som er samarbejdsorienteret og fleksibel, og som vil tage helhjertet del i vores gode lokalsamfund med mennesker i alle aldre.

Ansøgningsfristen udløber d. 7. januar 2019.

Yderligere oplysninger fås hos:

Formand for Bodilsker menighedsråd Susanne Mouritsen tlf. 21482806.

Formand for Ibsker menighedsråd Arne Frank Howardsen, tlf. 56439191

Formand for Svaneke menighedsråd Lene Havtorn Larsen, tlf. 30855178.