Søg Sogn:

Sted: Vor Frelsers Kirke
Onsdag den 10. september 2014 kl. 14:30
til kl. 16:30

Biskop og salmedigteren Hans Adolph Brorson og hans samtid og salmer, ved biskop og kgl. konfessionarius Erik Norman Svendsen, København. Det er i år 250 år siden Hans Adolph Brorson døde den 3. juni 1764 i Ribe bispegård. Han blev født i Randerup præstegård den 20. juni 1694. Brorson begyndte sin præstegerning som præst for de danske i Tønder, hvor han udgav en række julesalmer, som synges den dag i dag. Siden blev han som sin far sognepræst i Randerup og senere stiftsprovst i Ribe, indtil han blev bispeviet i 1741. I Ribetiden udgav Brorson husandagtsbogen "Troens Rare Klenodie", fra hvilken 92 salmer blev optaget i den officielle Pontoppidans salmebog fra 1740. Det indebar, at hans salmer blev kendt og sunget i hele Danmark. Efter hans død udgav hans søn, Broder Brodersen, 70 salmer og åndelige sange under titlen: Svanesangen" med samtidige rokoko-melodier af stor ynde. I Den Danske Salmebog 2002 står 116 salmer af Brorson - halvdelen originale, halvdelen gendigtninger. Biskop Erik Norman Svendsen, der var formand for salmebogskommissionen bag den nyeste salmebog, kommer og fortæller om Brorsons liv og salmedigtning, og naturligvis skal vi synge nogle af Brorsons mest folkekære salmer.

Koncert med Esbjerg Brass Band
Sted: Vor Frelsers Kirke
Tirsdag den 23. september 2014 kl. 19:30
til kl. 20:30

Byens dygtige Brass Band under ledelse af Jesper Allin.

Præst(er)/kirkekontor vedr. kirkelige handlinger, og/eller attester m.m.

Menighedsrådet vedr. kirken, kirkegården m. m.
Sognet har egen hjemmeside